Ahoj Přátelé:-) známí i neznámí:-),

Podělím se s Vámi o tipy na seznámení v křesťanských kruzích, které rozesílám svým nezadaným kamarádům mezi něž se v součastnosti také zase řadím.

Pár zkušeností mých blízkých, co po svízelném hledání našli:

 

https://freeparta.webnode.cz/

tato inspirativní skupina vznikla tak, že se její zakladatelka rozešla s klukem a dala dohromady neskutečně živou a aktivní skupinu nezadaných věřících, kteří se postupně poseznamovaly a dnes už většína z původních členů je v manželství. (nosím v hlavě takovou inspiraci na jejich činost navázat v Brně...-od zakladatelky, se kterou se znám, máme s přáteli "povolení":-)

 

- Moje jedna z nejlepších kamarádek ( vdávala se letos, nějakou dobu před seznámením s jejím součastným manželem jsme si spolu řekly, že si kdyžtak budeme dávat tipy jak se seznámit a sdílet to spolu....jejího budoucího jsem potkala na jedné křesťanské akci a pak ho pozvala do party s námi na VKH ples....a za pár měs po plese, kde jsem je představila tvořily pěkný pár lidí, co spolu chodí a berou to vážně a s Bohem, dnes jsou krásným manželským párem). Není nad krásný pocit, když uděláte radost druhému. ("Láska je dát dobro druhému" Marian Kufa)

 

- Kamarádka se seznámila na jedné seznamovací akci pro katolíky s jedním mužem, se kterým pak jako kamarádi pořádali další výlety, kde ho seznámila s další kamarádkou, za nedlouho se budou brát (fór je, že bydlí a pracují jen několik km od sebe, ale jsou již jiná farnost a nikdy se (za přes 30let svého života) nesetkaly...dnes jsou moc šťastní, že jsou a mohou být spolu:-)

 

- Hodně párů vzniká také na setkáních společenství čistých srdcí:-) http://www.spolcs.cz/

 

Pár tipů na seznamovací věci:

https://seznamte-se-prosim.webnode.cz/

katRande

http://seznamka.katolik.cz/vypis_inzeraty.asp?rub=0&kr=all&typ=0&kat=0

http://www.klub-brno.wz.cz/   (KLUB - společenství nezadaných katolíků (nad 30 let) )

 

 

 jeden hezký článek: https://www.bezhranicna.sk/clanky/svedectvo-chlapec-z-vychodu-dievca-zo-zapadu/

 

Další nápady na akce:http://summerjob.naplno.net/

Další nápady, kde hledat: http://hnutiprozivot.cz/zpravy/2736-statecni-muzi-a-nezne-zeny&uid=42482&k=20180816

https://www.mojakomunita.sk/blog

Příběhy a povzbuzení k hledání a jak kdo našle naleznete i na signálech: https://paaja.signaly.cz/1702/jak-jsem-nasel-tu-pravou

https://zeny-matky-manzelky.signaly.cz/1802/jak-se-manzele-poznali

 

Jsou také páry, které se jako vdovec a vdova s dětmi, nebo jeden s dětmi a druhý sám potkají i třeba v 50 letech a mají svatbu. Osobně znám taky jeden takový pěkný příběh, kdy se takto pár potkal na pěší pouťi na Velehrad. Prostě Bůh je kreativní...:-). (exitují i setkání osamělých rodičů, vdovců a vdov v církvi - např. v Brněnském centru pro rodinu a sociální péči; v Olomouci, ale i jinde:-)

 

Dá se seznámit i na ne vyloženě seznamovacích akcích, ale člověk musí aktivně vyhledávat kontakty...:-) ideální je potkání se několika part lidí a poseznamování se navzájem, čímž zas člověk získá nové kontakty...Nebo také vytvoření místa pro seznámení na tradiční akci...Napadá mně třeba i něco takového jako tradičně pořádané festivaly, či třeba i katol. charizm. konference. Chce to trochu aktivity a oslovit organizátory...Kde je poptávka, proč by nemohla být odpovídající nabídka, že?:-)

 

Na závěr:-). Nebojte se:-);-). Bůh ví o každém vlasu na Vaší hlavě...:-). Nestyďte se!:-). Být nezadaný není stigma. Klidně To přiznejte Vašim kamarádům, vstevníkům, kteří třeba mají již pěkné rodinky a pokud Vaše směřování osobního povolání rozpoznáte v manželství, nebojte se je i požádat o radu....či o to, zda neznají někoho s kým si myslí, že by jste se vy mohly dát dohromady....Poznáte kupu skvělých lidí a možná ne svého či svou budoucí, ale třeba poznáte budoucího či budoucí pro svého kamaráda, sestru, bratra....Zkuste na to koukat i z tého perspektivy:-)

 

Mějte se požehnaně:-)